Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

20961 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

05-10-2015
Beweeglijkheid is goed voor de gezondheid!
Als je veel zit, probeer dan niet te veel stil te zitten. Dat is het advies van onderzoekers van de University of Leeds en het University College London. "Onrust wordt vaak in verband gebracht met onbeleefdheid en gebrek aan concentratie, maar wellicht zijn simpele kleine bewegingen dus wel goed voor onze gezondheid" vertelt onderzoeker Janet Crade.
Zelfs volwassenen die de richtlijnen gezond bewegen halen en 8 uur per dag slapen, zitten vaak het grootste gedeelte van de dag, soms wel 15 uur. Zo'n zittende leefstijl kan slecht voor je gezondheid zijn, zelfs als je buiten werktijd wel veel beweegt. Eerder onderzoek liet al zien dat pauzes in je 'zit-tijd' goed is voor je gezondheid, maar er was tot nu toe nog niet gekeken naar beweeglijkheid en ongedurigheid tijdens het zitten. Uit het nieuwe onderzoek blijkt nu dat ongedurigheid inderdaad niet iets negatiefs is. Vrouwen die veel zitten, maar (gematigd) onrustig en beweeglijk zijn, hebben volgens de onderzoekers geen verhoogd risico op overlijden in vergelijking met meer actieve vrouwen. 

Kijk hier voor meer informatie over dit onderzoek.

Please wait