Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

20966 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

03-07-2014
Win een set hoes- en opleglakens!
Heb jij het artikel over decubituspreventie met glijlakens 2.0 in het nieuwe Gezond & Zeker magazine al gelezen? Als ergocoach wil je natuurlijk graag weten hoe zo’n glijlaken nu echt werkt. Daarom verloot Handicare 2 sets met een hoeslaken en een opleglaken. Wil jij één van deze twee sets winnen? Vertel ons dan in een reactie op het nieuwsbericht op onze facebook pagina waarom jij dit laken graag zou willen uitproberen.
Het filmpje uit het artikel in Gezond & Zeker magazine kun je hier vinden. In dit filmpje wordt gedemonstreerd hoe je de cliënt op een juiste manier kunt helpen bij draaien in bed: Maak het laken aan beide zijden van het bed los. Ga haaks op het bed in de schredestand staan, dus met één been naar achteren. Pak het opleglaken vast ter hoogte van de schouder en heup van de cliënt. Laat de cliënt zijn been aan de kant waar jij staat optrekken, help hem hier zo nodig bij. Vraag de cliënt naar het bedhek aan de andere kant te reiken en vervolgens leun rustig, met rechte rug en gestrekte armen naar achteren. De cliënt draait nu vanzelf naar zijn zij. Als de cliënt weer goed ligt, stop je het laken weer in: je hoeft de cliënt dus niet eerst op het glijlaken te leggen en het laken na afloop weer onder hem uit te trekken. Hierin zit een aanzienlijk deel van de winst.

Wil je meer hierover weten? Lees dan het artikel 'Decubituspreventie met glijlakens 2.0' in Gezond & Zeker magazine nummer 2, 2014.

Klik hier voor onze facebook pagina om mee te doen aan onze winactie. De actie loop nog tot en met 16 juli.

Please wait